WizBooks este un soft foarte apreciat de numerosi utilizatori, care-l folosesc pentru gestionarea articolelor si clientilor bibliotecilor la care lucreaza.
Principalele module componente ale aplicatiei WizBooks  sunt:
1. Gestiunea cartilor
2. Gestiunea clientilor
3. Modul imprumut – restituire
4. Modul consultare
5. Modul listare si statistica
6. Modul de operatii intretinere baza de date
7. Modul de securizare si alocare drepturi de acces utilizatori

1. Gestiunea cartilor din inventarul bibliotecii, permite, stocarea in baza de date a urmatorului set minimal de date referitor la articolele din gestiune : numar de inventar, titlu,autor, editura, locul aparitiei, anul aparitiei, domeniul lucrarii ( in sistem se va creea un catalog de domenii ) , limba in care este scrisa cartea, pretul de achizitie, domeniu, numarul procesului de receptie cu care a intrat in gestiune, data intrarii in gestiune, proveninenta.
Deasemenea acest modul ofera posibilitatea introducerii de mentiuni cu ocazia inventarieriilor periodice sau neperiodice si generarea de situatii privind aceste actiuni.

WizBooks captura de ecran din formularul dereceptie carti

WizBooks captura de ecran din formularul dereceptie carti

2. Gestiunea Clientilor, permite stocarea in baza de date a urmatorului set minimal de date referitor la clienti: nume, prenume, data nasterii, adresa, telefon, email ,  data inscrierii, mentiuni despre comportament , nivelul de studii, locul de munca, functia si alte date personale.Clientii din baza de date pot fi identificati dupa diverse criterii (nume ,prenume,data nasterii) Conform prevederilor legale pentru fiecare cititor aplicatia permite emiterea unui contract valabil 5 ani si deasemenea permite aplicarea de vize anuale. La expirarea contractului datele clientului se vor arhiva si vor putea fi regasite ulterior.

3. Modul imprumut – restituire, permite imprumutul unei carti unui client cu contract de cititor valabil, precizand data imprumutului , data cand trebuie sa faca restituirea ,data restutuirii efective, optional o nota pentru starea cartii dupa imprumut. In perioada cat cartea este imprumutata ea trece in starea blocata si nu va mai fi disponibila spre a fi imprumutata altui client. Tot aici se pot genera si lista situatii cu cartile imprumutate, cartile cu termen de restituire depasit si pentru acestea pot genera si lista instintari pentru restituirea cartilor.

WizBooks imprumut restituire

(Exemplu cu captura de ecran din programul WizBooks modul imprumut restituire carti)

4. Modul consultare
Acest modul serveste la interogarea bazei de date dupa diverse criterii.
Se permit cautari ale articolelor din biblioteca dupa, numar de inventar, titlu, autor, editura, locul aparitiei, anul aparitiei, domeniul lucrarii, limba in care este scrisa cartea, domeniu.
5. Modul listare si statistica, serveste la intocmirea automata a situatilor statistice cerute pentru a fi raportate sau pentru uz intern
6. Modul operatii de intretinerea bazei de date, realizeaza reindexarea datelor, testarea consistentei bazei de date, arhivarea datelor vechi , salvarea periodica a bazei de date, restaurarea bazei de date din ultima salvare si alte operatii necesare intretinerii bazei de date
7. Modul de securizare si alocare drepturi de acces utilizatori, acorda acces utilizatorilor la resursele aplicatie pe baza de parole de acces in functie de drepturile acordate.

La cererea dvs. firma noastra va ofera posibilitatea de a evalua performantele si posibilitatile programului WizAplic2, inainte de a cumpara dreptul de folosinta. Aceasta oportunitate de „Incearca inainte de a cumpara” impreuna cu satisfactia clientilor nostrii reprezinta garantia ca acest produs va acopera necesitatile.

Documentatia de utilizare a aplicatiei WizBooks este disponibila  aici.